Info!

En teaser - nästa vecka hoppas vi komma igång med "kondom-drop-in".... eller "drop-ut" eftersom det kommer att vara en corona-anpassad verksamhet!
 
 
Säkrare sex med kondom

Se hit!!

Inget roligt inlägg - men vi vill dela polisens inlägg!
Läs och begrunda - gäller den s.k. "Tafsardagen" som infaller nu på torsdag. Det är beklämmande och fruktansvärt - och straffbart!!
 
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
 
VIKTIGT MEDDELANDE ANGÅENDE DEN SÅ KALLADE ”TAFSARDAGEN”
Vi ser ständigt nya typer av ”challenges” i sociala medier. Just nu utmanas killar att tafsa på tjejer i skolan och sedan sprida film på övergreppet. Det cirkulerar flera datum då detta ska göras och vanligast är 15 april.
Att tafsa på någon är sexuellt ofredande.
Att filma när man gör det kan vara kränkande fotografering.
Att sedan sprida filmen är olaga integritetsintrång och/eller barnpornografibrott.
Det här är brott som du kan hjälpa till att förhindra genom att prata med barn i din närhet. Var intresserad och uppmärksam på vad som händer, i skolan och på nätet. Berätta att det här är brottsligt, och hjälp till att polisanmäla om ett barn blir utsatt.
Fler råd till dig som är vuxen om unga på nätet:

Info!

Nu är våren här på riktigt hoppas vi! Vi finns här på UM, även när det är lov. Vi har fortfarande ingen "drop-in" utan ring och boka tid hos oss på 0157-515 09!
 
Vi vill dela ännu en film kring temat "Svartsjuka är inte romantiskt". Det kan ju faktiskt vara så att någon därute känner igen det här att vilja ha koll på sin partner, att inte lita på den personen. Gå i såna fall gärna in på länken här nedan och titta!
 
Vi vi också göra reklam för en barnrättsorganisation som heter ECPAT och som arbetar mot sexuell exploatering mot barn och unga. De har en speciell del, en stödfunktion med chatt och mail för ungdomar under 18 år, som heter "Ditt ECPAT". Här kan du få hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL - dittecpat.se
 
Och här är länken till filmen vi skrev om:
 
Ha det fint!/Camilla och Jannike

RSS 2.0